Novice

Larimar - glasnica posvojenih

Izšla je težko pričakovana knjiga z ilustrirano pravljico in strokovnimi nasveti posvojiteljem, Larimar – za vedno ljubljena. Namenjena je vsem posvojenim in močno ljubljenim ter težko pričakovanim otrokom in njihovim staršem posvojiteljem.

Knjiga na subtilen način opiše pot posvojitve, ki jo prehodijo vsi udeleženi v postopku, hkrati pa na nevsiljiv način ponuja smernice za odnose med starši in otroki.

larimar_knjigaJe dobra popotnica posvojiteljem na poti priprav na posvojitev in starševstvo. Pomagala jim bo pravilno in odprto se pogovarjati o posvojitvi z otrokom in širšo družino, ki ima prav tako pomembno vlogo pri tem.

Knjiga Larimar ima veliko poslanstvo. Z dodanimi spremnimi besedili ponuja pomembna sporočila posvojiteljem, posvojencem, vzgojiteljem, učiteljem in širši družbi. Številnim posvojenim otrokom bo pomagala še bolje razumeti in sprejeti okoliščine, ki so jih pripeljale v novo družino in nov dom ter spoštovati svoje biološke starše. S pomočjo staršev posvojiteljev jih bo dodatno opremila s samozavestjo in ponosom na svojo identiteto in korenine. Otroku bo zgodba utrdila občutek zaželenosti, ljubljenosti in pomembnosti.

Pomembno mesto bo našla tudi v vzgojno izobraževalnem sistemu, ki ima prav tako pomembno vlogo pri graditvi identitete posvojenega otroka. Zelo pomembno je namreč, da vzgojitelji v vrtcu ali učitelji v šoli otrokom pravilno predstavijo posvojitev in tako dodatno pomagajo posvojenemu otroku graditi samozavest in ponos. Tudi ljudje na splošno prepogosto ne razumejo pravilno, kaj je posvojitev, zato včasih nevede nespretno reagirajo in po nepotrebnem lahko prizadenejo posvojenega otroka in posvojitelje.

plakat_larimarKnjigo je napisala priznana psihologinja Nataša Banko, ki ima 30-letne izkušnje na področju posvojitev v Sloveniji in bo vsa zbrana sredstva od prodaje namenila brezplačnim delavnicam za posvojitelje.

Tema posvojitev in knjiga bosta podrobneje predstavljeni na okrogli mizi 15.12.2015 v Ljubljani v okviru kampanje Spregovorimo o neplodnosti pod pokroviteljstvom Zavoda Med.Over.Net.

Knjigo lahko kupite v spletni založbi Chiara.

Več o knjigi: http://www.zalozba-chiara.si.

V kratkem pa bo skupaj z omenjeno knjigo navoljo tudi cd.

← Starejša novica| Vse novice |Novejša novica →