Skupine in seminarji

Skupine za samske, so namenjene vsem vam, ki želite spoznati partnerja. Ob tem se je potrebno zavedati, da za odnos ni dovolj le želja, pač pa sta kvaliteta in obstoj odnosa v prvi vrsti odvisni tako od dobrih odnosnih izkušenj iz otroštva, kot tudi od znanj in spoznanj s področja, na katerem se želimo preveriti oziroma dokazati. Skupine so edukativnega značaja in so dobra podlaga za uspešno in trajno partnersko zvezo.

Skupine namenjene ljudem v stiski za izboljšanje kakovosti življenja
So razvojno analitično naravnane, posamezniku omogočajo vpogled in predelavo travmatskih izkušenj iz otroštva, učenje in uporabo adekvatnih obrambnih mehanizmov, vzpostavitev kakovostnejših odnosov do samega sebe in okolice.

Skupine za ljudi z izkušnjo raka
Ob soočanju z izkušnjo, kot je rak, se posamezniku lahko »poruši svet.« Pred njim je velik izziv, boj za življenje, katerega uspeh je v tesni povezavi z njegovimi prepričanji oziroma miselno naravnanostjo. V skupini se posameznik nauči obvladovati strah, restrukturirati negativne misli in prepričanja, kar ugodno vpliva na potek bolezni. Predvsem pa dobi občutek, da na tej težki preizkušnji ni sam.

Skupine po zdravljenju odvisnosti so namenjene ljudem, ki so končali osnovno zdravljenje odvisnosti od alkohola, iger na srečo, odnosov ... So suportivnega značaja in pripomorejo k vzdrževanju abstinence. Vanje se lahko vključijo posamezniki kot pari.

Skupine za posvojitelje so namenjene tako tistim, ki se odločajo za posvojitev otroka, pa tudi tistim, ki otroka že imajo oziroma skrbijo zanj. Gre za manjše skupine v sestavi tri do šest parov.

Priprava na posvojitev poteka štiri mesece, enkrat tedensko po dve uri. Suportivne skupine po posvojitvi otroka potekajo enkrat mesečno po dve uri.

Možna je tudi individualna priprava para na posvojitev in prilagoditev urnika uporabniku.